Frekvenční závislost směrového vedení - Bařina, Jiří; Ondráček, Zdeněk, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2006)
Tato práce se týká měření frekvenční závislosti směrových vedení. Směrová vedení se používají například pro měření poměru stojatých vln ve vedení. V mé práci jsou proměřovány různé zapojení ve frekvenčním rozsahu 1,7-29MHz.
This thesis is concerned with a measurement frequency dependent of directional coupler. This couplers are used for standing waves ratio measurement. I described the concrete examples of the construction. In practice part I measured the dependent in wave band 1,7-28MHz.
Vedoucí práce: Zdeněk Ondráček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Bibliografie na s. 49.
Keywords: generátory; vysokofrekvenční proud; bakalářské práce; bachelor's theses