Infračervená odezva vysokoteplotního supravodiče - Chvátal, Lukáš (2006)
V práci shrnujeme výsledky studia optické odezvy v infračerveném oboru supravodivého materiálu YBCO. Ve spektrech vodivosti, jež jsme získali Kramer-Kronigovou analýzou spekter odrazivosti, jsme pozoravali typický projev supravodivosti - tzv. energiovou mezeru - výrazný pokles pod 800 cm^{-1}. Dále jsme pomocí fitu odrazivosti určili koncentraci supravodivých a normálních elektronů v supravodivém stavu (ve smyslu fenomenologické dvousložkové teorie).