Měření intenzity popelavého svitu Měsíce - Dědková, Kateřina (2006)
Zemské klima je závislé na množství energie dopadající ze Slunce. Kolik energie povrch Země pohltí, a kolik se ji vrátí zpět do prostoru, určuje albedo Země. Toto albedo je možné v principu zjistit z intenzity tzv. popelavého svitu Měsíce, který vzniká v důsledku osvětlení noční strany Měsíce světlem Země. Moje bakalářská práce obsahuje metodu měření intenzity světla Měsíce pomocí běžné CCD kamery.