Analýza DNA modifikované protinádorově účinnými látkami pomocí Ramanovy spektroskopie - Václavíková, Simona (2006)
Byly připraveny koloidy Ag/H2O/cit a vymezeny podmínky, za nichž je daný sol stabilní a sledován průběh jeho agregace jednoduchými anorganickými elektrolyty. Koloid Ag/H2O/cit byl využit k měření SERS spekter AMP, telecí thymové DNA a rutheniových komplexů.