Struktura aduktů cisplatiny s DNA - Sikorová, Kateřina, 1984- (2006)
Cisplatina a platinové komplexy patří v dnešní době mezi důležité protirakovinné léky. Informace o mechanismu jejich účinku, způsobech modifikace DNA a toxicitě, mohou pomoci nejen při vývoji nových léčebných strategii a účinných komplexů, ale také k lepšímu pochopení celého mechanismu toxicity a rezistence některých buněk nejen k lékům na bázi platiny, ale i jiných kovů. V současné době se v medicínské praxi používá 28 platinových komplexů, ale jejich struktura s DNA je známa pouze u některých.