Využití chemiluminiscence ve studiu biooxidace sirných látek - Divíšková, Eva (2006)
Bakalářská práce se věnuje chemiluminiscenci a sirným bakteriím, které jsou schopné oxidovat sirné látky na kyselinu sírovou. Experimentální část práce se zabývá metodou stanovení ATP aplikovatelnou v kultuře bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans.