Autoimunitní onemocnění se zaměřením na roztroušenou mozkomíšní sklerózu - Bačíková, Veronika (2006)
Práce obsahuje stručný popis komponent a funkcí imunitního systému, obecnou charakteristiku vzniku autoimunitních imunopatologických stavů a podrobné rozpracování problematiky roztroušené mozkomíšní sklerózy - pravděpodobné příčiny onemocnění, imunopatologické mechanismy, popis současných medicínských postupů diagnostiky a léčby.