Stanovení glykovaného hemoglobinu v mikrodestičkovém formátu - Kachlíková, Jana (2006)
Byla testována možnost stanovení glykovaného hemoglobinu pomocí boronátové afinitní interakce. Bioligand, kyselina aminofenylboritá, byl imobilizován na povrch mikrotitrační destičky, která kovalentně váže molekuly obsahující aminoskupiny. Po přídavku vzorku krve se spektrofotometricky stanovil celkový hemoglobin. Po vypláchnutí destičky se pak specificky zachycený glykovaný hemoglobin stanovil na základě své peroxidasové aktivity, použitím TMB jako chromogenního substrátu.