Elicitory vyvolaná PCD u buněk tabáku - Tieffová, Jitka (2006)
Elicitory jsou látky pocházející z patogenních organismů. Přidání elicitorů do buněčných suspenzí spouští kaskádu obranných reakcí. Cílem práce bylo vyvolat buněčnou smrt přidáním houbových elicitorů. Byla sledována závislost buněčné smrti na typu a množství přidaného elicitoru. Pro vyhodnocení množství mrtvých buněk byla použita metoda fluorescenční mikroskopie.