Urbánně-rurální vztahy Zlína a jeho mikroregionu - Knedlová, Irena (2006)
Otázka trvale udržitelného rozvoje v současnosti hlavním spojovacím tématem při řešení strategických plánů od nejnižší administrativní úrovně až po úroveň celostátní. Při tomto rozhodování je nutné brát ohledy na místní specifika jednotlivých oblastí a regionů. Poznání geografie a historického vývoje dané oblasti umožňuje lépe porozumět procesům, které zde probíhají a na ně navázat další kroky směrem k trvale udržitelnému rozvoji. Tato práce má přinést přehled hlavních témat, která by pomohla k celkovému rozvoji Zlína a jeho okolí.