CCD astrometrie planetek - Krejčová, Tereza (2006)
Přesné určení polohy planetek patří v dnešní době k důležitým oblastem astronomie. Ve své práci jsem porovnávala souřadnice planetek určené dvěma různými způsoby. Prvním způsobem je CCD astrometrie, která je založena na projekci sféry do roviny CCD snímku. Druhá metoda zahrnuje výpočet souřadnic z dráhových elementů Země a planetky. Takto získané výsledky jsem v závěrečné části práce porovnala s hodnotami, které udává Minor Planet Center.