Kartografické podklady a jejich využití v krizovém managementu - Šťastný, Rudolf, 1984- (2006)
Práce vymezuje význam pojmu krizový management v České republice, Evropské unii a Organizaci spojených národů. Na základě tohoto vymezení inventarizuje využívané a potenciálně využitelné kartografické podklady v krizovém managementu. Po kritickém zhodnocení současného stavu je navržen způsob, jakým by měly být kartografické podklady do krizového řízení zapojeny.