Vývoj moravskoslezské kartografie v letech 1750 až 1850 - Souček, Jakub (2006)
České země byly v průběhu staletí zachyceny na množství kartografických děl. Tato práce zachycuje vývoj mapového znázornění území Moravy a Slezska v období let 1750 až 1850. V uvedeném období prošla kartografická tvorba v českých zemích rychlým vývojem, což dokumentuje řada publikací a spis významných osobností české kartografie. Práci doplňuje soupis map Moravy a Slezska, vytvořených v letech 1750 až 1850. Toto zpracování vývoje moravskoslezské kartografie může sloužit jako podklad pro další vědeckou činnost v tomto směru.