Česká exonyma na mapách Evropy - Sáňka, Ondřej (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá českými exonymy, nacházejícími se v Evropě, zjištnými na mapách, vzniklých od roku 1918 do současnosti. Hlavní cílem je kartograficky znázornit česká exonyma pro sídla, vodstvo a pohoří. Dalším úkolem je zjištěný stav zhodnotit slovně a pokusit se ho vysvětlit na základě historických a přírodních podmínek.