Extrakce informací o druzích povrchů z leteckých snímků - Honková, Monika (2006)
Práce se zabývá automatickou extrakcí informací o druzích povrchů ze skenovaných černobílých leteckých snímků v programu eCognition. Hlavním cílem je nalézt vhodné parametry segmentace tohoto druhu obrazových dat. Výsledkem per-object klasifikace je vektorová mapa základních druh povrchu, která byla porovnána s analogovou klasifikací. Dosažená průměrná přesnost automatické klasifikace, která závisí na nastavení segmentace, na výběru vhodných prvků pro popis jednotlivých tříd a nastavení tzv. funkce členství, byla 77 %.