Návrh komponentních mapových klíčů pro webovou kartografii - Dvořák, Martin (2006)
Hlavním tématem práce je návrh komponentních mapových klíčů využitelných pro webovou kartografii. Návrh je řešen pomocí grafického vektorového formátu SVG. SVG je jazyk pro popis dvourozměrné grafiky v rozšiřitelném značkovacím jazyce XML. Cílem práce je dokázat vhodnost použitého grafického formátu pro tvorbu mapových symbolů a ukázka znakových sad tímto formátem vytvořených. Součástí práce je také jednoduchá elektronická mapa.