Transformace destinací letecké dopravy - Ponechal, Lukáš; Seidenglanz, Daniel, 1977-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2006)
Cílem práce je analýza letecké dopravy v Evropě od počátku 90. let do současnosti. V první části práce jsou popsány procesy deregulace leteckého trhu. Dále práce poukazuje na vzrůstající objem letecké dopravy a rozpracovává změny ve struktuře leteckých proudů. Pozornost je věnována vývoji evropských letišť a postavením nízkonákladových aerolinií. Poslední část práce je zaměřena na situaci v České a Slovenské republice. V závěru jsou zhodnoceny zjištěné skutečnosti.
The aim of this thesis is the analysis of European air transport from the begining of 90s to the present-day. The deregulation processes of the aviation sector are described in the first part. The work refers to increasing volume of air transport and discusses the changes in the structure of air flows. Attention is paid to the development of the European airports and to the position of low-cost airlines. The last part of work is focused on the situation in the Czech and Slovak Republic. In the conclusion of the work found facts are evaluated.
Vedoucí práce: Daniel Seidenglanz.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: geografie dopravy a spojů; letecká doprava; socioekonomická geografie; air transportation; socioeconomical geography; socioeconomic geography; transportation geography; Evropa; Europe; bakalářské práce; bachelor's theses