Transformace destinací letecké dopravy - Ponechal, Lukáš (2006)
Cílem práce je analýza letecké dopravy v Evropě od počátku 90. let do současnosti. V první části práce jsou popsány procesy deregulace leteckého trhu. Dále práce poukazuje na vzrůstající objem letecké dopravy a rozpracovává změny ve struktuře leteckých proudů. Pozornost je věnována vývoji evropských letišť a postavením nízkonákladových aerolinií. Poslední část práce je zaměřena na situaci v České a Slovenské republice. V závěru jsou zhodnoceny zjištěné skutečnosti.