Flóra dolního toku Želetavky - Runkasová, Jana; Šmarda, Petr; Masarykova univerzita. Ústav botaniky a zoologie (2006)
Práce se zabývá floristickým výzkumem na zájmovém území v okolí dolního toku Želetavky od přítoku Bihanky po soutok s Dyjí. Práce zahrnuje popis přírodních podmínek a rešerši dosavadního botanického výzkumu. Následuje zhodnocení výsledků vlastního průzkumu z léta roku 2005 a jeho srovnání s literárními údaji. Floristické zápisy druhů byly pořízeny celkem na 34 různorodých lokalitách pokrývajících víceméně stanovištní a vegetační spektrum celé oblasti Výsledky mají sloužit jako podklad k detailnějšímu floristickému a fytocenologickému výzkumu území.
The work is focused on the floristic research in the surroundings of the lower Želetavka river, from the tributary Bihanka to the junction with the Dyje river. The work includes the description of natural conditions, and the literature overwiev of the former botanical investigations. The following part contains own results with the records of species on the studied localities, and their comparison with the historical data. Species were marked at 34 contrasting localities, covering almost all the habitat and vegetation types found in the study area. The results could serve as a groundwork for further detailed floristic and phytocoenological research.
Vedoucí práce: Petr Šmarda.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: flóra; fytocenologie; flora; phytocenology; plants; Podyjí (Česko); Podyjí Region (Czechia); bakalářské práce