Materiál jako limitující faktor horolezeckého výkonu v historickém kontextu - Pártl, Lukáš (2006)
ANOTACE PÁRTL, L.: Materiál jako limitující faktor horolezeckého výkonu v historickém kontextu. Bakalářská práce. Brno, MU, FSpS, 2006. 40 s. Tato bakalářská práce se zabývá souhrnem poznatků o horolezecké výzbroji. Zaměření je na výzbroj pro sníh a led. Hlavním cílem je vývoj a podrobná historie tohoto materiálu včetně revolučních objevů a konstrukčních změn.