Fourierova metoda řešení parciálních diferenciálních rovnic - Bořil, Jiří, 1977- (2006)
Práce se zabývá řešením lineárních parciálních diferenciálních rovnic druhého řádu pro dvě proměnné Fourierovou metodou. Částečně se zabývá okrajovými a počátečními podmínkami a jejich fyzikální interpretací. Těžištěm práce je řešení vybraných fyzikálních úloh z klasické a kvantové mechaniky, které jsou dále řešeny pomocí programu Maple.