Poznatky o genetické determinaci biosyntézy chlorofylu u Arabidopsis thaliana - Bernatík, Ondřej, 1984- (2006)
Bakalářská práce shrnuje poznatky o biosyntéze chlorofylu se zaměřením na modelový objekt Arabidopsis thaliana. Uvedeny jsou informace týkající se enzymologie, genetické determinace a regulace enzymů a jiných součástí tohoto procesu. Krátce je také zmíněno ovlivnění úrovně exprese některých jaderných genů meziprodukty biosyntézy chlorofylu, související se signalizací z chloroplastů do jádra.