Kultivace lidských embryonálních kmenových buněk v bezsérových médiích: posouzení fenotypu buněk analýzou exprese markerových genů - Matulka, Kamil (2006)
Tato práce charakterizuje lidské embryonální kmenové buňky, shrnuje současné trendy v jejich kultivaci a pojednává o růstových faktorech podporujících sebeobnovu a pluripotenci.