Molekulární charakterizace plazmidů kmenů Staphylococcus aureus - Mašlaňová, Ivana (2006)
Práce se věnuje molekulární charakterizaci plazmidů u kmenů Staphylococcus aureus. Zaměřuje se na současný stav poznatků o molekulární struktuře plazmidů, jejich informačním obsahu a interakcích s dalšími složkami genomu. Část práce se věnuje přenosu plazmidů v bakteriálních populacích. Zmíněný je horizontální přenos genů a základní mechanismy přenosu.