Přírodní katastrofy a environmentální hazardy multimediální výuková příručka - Sudický, Petr, 1984- (2006)
Práce jako celek má za cíl uvést do široké problematiky přírodních katastrof a environmentálních hazardů. První část se zabývá teoretickými pojmy a koncepty přístupu ke studiu daného tématu. Ve druhé části jsou zpracovány jednotlivé vybrané hazardy a katastrofy. Vzhledem k tomu, že práce představuje především výukový materiál, obsahuje připojená hypertextová prezentace opakovací otázky a rozvíjející náměty ke studiu, stejně jako seznam odkazů a literatury, které jsou doporučeny pro samostatnou činnost studentů.