Geografické aspekty krizového managementu technologických havárií - Špičáková, Ludmila (2006)
Bakalářská práce seznamuje s problematikou krizového managementu technologických havárií dle požadavků zákona č. 59/2006 Sb. Důraz je kladen na geografické aspekty krizového managementu technologických havárií. V teoretické části práce jsou uvedeny projevy a dopady technologických havárií včetně příkladů havárií, které se staly v minulosti, legislativní požadavky v oblasti prevence závažných havárií a hlavní úkoly provozovatelů objektů v krizovém managementu. V praktické části jsou uvedeny konkrétní možnosti uplatnění geografů při tvorbě dokumentů pro prevenci závažných havárií, a také spolupráce geografů při řešení konkrétních havárií.