Migrace obyvatelstva v brněnské aglomeraci - Šalomoun, Zdeněk (2006)
Tato práce se zabývá pohybem obyvatelstva v okresech Brno-město a Brno-venkov v letech 1991-2004. Zejména pak migračními pohyby mezi těmito okresy v kontextu celé ČR. U města Brna je navíc studována struktura jeho migrantů. V závěru je uveden i možný budoucí vývoj počtu obyvatel okresů Brno-město a Brno-venkov.