Meteorologická a hydrologická rizika v krizovém managementu - Švaříček, Jan (2006)
Bakalářská práce se zabývá meteorologickými a hydrologickými riziky v krizovém managementu. V úvodu je popsáno krizové řízení a jeho principy. Hlavní část je věnovaná extrémním meteorologickým a hydrologickým jevům. Práce nabízí jejich výčet, základní charakteristiku, jejich možné dopady na společnost, popř. předpověď těchto jevů či řešení krizových situací, které vyvolaly. Dále je vysvětlena funkce krizového štábu a procesu krizového plánování. V závěru je uvedena legislativní podpora krizového managementu.