Geomorfologické mapování údolí Svratky (úsek Březina - Veverská Bítýška) - Pelikán, Leoš (2006)
Předkládáná práce se zabývá studiem průlomového údolí Svratky mezi Březinou a Veverskou Bítýškou, konkrétně vytvořením geografické charakteristiky zájmového území, mapa elementárních forem georeliéfu a podrobné geomorfologické mapy 1: 10 000 v programu ArcGIS 9.0 a její morfogenetickou a morfodynamickou interpretací. Práce také popisuje vývoj geomorfologického mapování a jeho současné trendy a nové technologie, které používá.