Biogeografická charakteristika Mladějovského vrchu u obce Mladějova - Hejkal, Zdeněk, 1982- (2006)
V této práci je zpracována biogeografická charakteristika okolí Mladějovského vrchu. Studované území je součástí Hřebečovského hřbetu. Důraz je kladen na vegetační složku, na její potenciální i současný stav. K rekonstrukci potenciální vegetace byla použita geobiocenologická typizace krajiny. Současný stav vegetace byl mapován na základě Katalogu biotopů České republiky. Na základě jejich vzájemného srovnání byly vymezeny ekologicky významnější segmenty. V závěru práce jsou uvedeny vzácné a chráněné druhy rostlin a živočichů.