Dynamický model změny vztahu soupeření na vztah spolupráce - Veselá, Hana, 1983- (2006)
V první části dilpmové práce je teoretický základ modelování, simulace a systémové dynamiky a propojení systémové dynamiky s matematikou. Jsou zde využity systémy obecných diferenciálních rovnic, numerické metody řešení diferenciálních rovnic - Eulerovy metody a Runge-Kuttovy metody - a teorie grafů. Druhá část zpracovává dynamický model změny vztahu soupeření na vztah spolupráce na modelu pojišťovny, resp. na modelu vztahu obchodních zástupců a likvidátorů v pojišťovně. Model využívá nátroje systémové dynamiky a je zpracován v simulačním programu Powersim Studio 2005.