Rovnice v konečných tělesech - Křápek, Milan, 1982- (2006)
Tento text se zabývá rovnicemi tvaru $a_1x_1^{l_1}+a_2x_2^{l_2}+…+a_nx_n^{l_n}=b$ v~$Z_p$, jejich řešitelností a hlavně počty řešení u těch rovnic které jsou řešitelné. Také obsahuje aparát pro odvozování těchto počtů řešení v podobě multiplikativních charakterů, Gaussových a Jacobiho sum.