Historicko - vlastivědný kroužek Žarošice - Sůkalová, Lenka (2006)
Bakaláská práce se zabývá Historicko - vlastivedným krouzkem Zarosice (dale jen HVK). Je zde nastínena historie obce a verejny a kulturni zivot v ní. Hlavni cast prace zabyvajici se HVK Zarosice je rozdelena do trí období (1946 - 1960, 1961 - 1989, 1990 - 2004), v nichz je vzdy zmapovana historie krouzku, jeho vystavni, publikacni a vlastivedná cinnost a v poslednim obdobi je jeste navic kulturni cinnost. V dalsi casti je strucne popsana historie Pamatniku obce, coz je vesnicke muzeum. Soucasti prace je i pruzkum zjistujici vyznam krouzku a muzea v soucasnosti a budoucnosti