Management odpadového hospodářství - Nešporová, Michala; Hřebíček, Jiří, 1947-2017; Masarykova univerzita. Výzkumné centrum pro chemii životního prostředí a ekotoxikologii (2006)
Tato práce je zhodnocením současného stavu odpadového hospodářství ve městech okresu Kutná Hora (Kutná Hora, Čáslav, Zruč nad Sázavou, Uhlířské Janovice). Výchozím materiálem jsou nedávno zpracované Plány odpadového hospodářství jednotlivých měst. Z porovnání vyplývá, že nějaká snaha o zlepšení se v této oblasti začala objevovat až po roce 2002. Do té doby se ma tento systém nekladl takový důraz. Od onoho roku se ale města znatelně snaží své hospodaření s odpady zlepšit. Snaha přináší různé výsledky v závislosti na jejich finančních a prostorových možnostech. V příslušných tabulkách jsou rozepsány dosahované hodnoty. Zmíněny jsou i závazné plány na zlepšení stávající situace. Výsledkem by mělo být maximální využití co největšího množství složek odpadů.
My work is a comparision of the present condition of the waste economy in towns of district Kutná Hora. It goes about Kutná Hora, Čáslav, Zruč nad Sázavou and Uhlířské Janovice. The main materials, which I used, was The Plans of the Waste Economy for individual towns. From this comparision results, that some endeavour to touch up this sphere has started since 2002. Because until this time anyone hasnt been in earnest about it. Now the towns seek to make better system of waste economy. Its success depends on its financial and cubic possibilities. The level of the progress we can see on the tables with dates of earmarked waste. Every town has made a binding plan for the most effective work with its own waste. They seek to classify and next take advantage of the maximum amount of waste.
Vedoucí práce: Jiří Hřebíček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: odpadové hospodářství; waste management; bakalářské práce; bachelor's theses