Management odpadového hospodářství - Nešporová, Michala (2006)
Tato práce je zhodnocením současného stavu odpadového hospodářství ve městech okresu Kutná Hora (Kutná Hora, Čáslav, Zruč nad Sázavou, Uhlířské Janovice). Výchozím materiálem jsou nedávno zpracované Plány odpadového hospodářství jednotlivých měst. Z porovnání vyplývá, že nějaká snaha o zlepšení se v této oblasti začala objevovat až po roce 2002. Do té doby se ma tento systém nekladl takový důraz. Od onoho roku se ale města znatelně snaží své hospodaření s odpady zlepšit. Snaha přináší různé výsledky v závislosti na jejich finančních a prostorových možnostech. V příslušných tabulkách jsou rozepsány dosahované hodnoty. Zmíněny jsou i závazné plány na zlepšení stávající situace. Výsledkem by mělo být maximální využití co největšího množství složek odpadů.