Biodiverzita a metodika hodnocení ekologických rizik - Cvanová, Petra, 1981- (2006)
Tématem této práce je biodiversita a přehled v současnosti známých metod jejího hodnocení a dále pak hodnocení ekologických rizik. Poslední část se snaží o propojení těchto dvou problematik a zkoumá možnosti využití tohoto propojení v praxi.