Změna výšky člověka během dne - Matonoha, Aleš (2006)
Aleš Matonoha Změna výšky člověka během dne Diplomová práce Fakulta sportovních studií Masarykova univerzita Brno 2006 42 s. Tato práce se zabývá měřením jedné ze základních lidských proporcí tělesné výšky člověka. Hlavně se zde zaměřujeme na změnu výšky během dne. Měření se účastnili studenti Masarykovy univerzity (muži i ženy), a to ráno a večer. Výsledky ukazují, o kolik centimetrů se tělesná výška člověka průměrně změní v průběhu jednoho dne.