Kanonické tvary matic - Hanko, Michal (2006)
Práce se zabývá kanonickými tvary matic jako LU rozklad, QR rozklad, Jordanův kanonický tvar a dalšími, řeší otázku jejich implementace v jazyku C a v softwarovém balíku Matlab. Porovnává časovou náročnost a složitost jednotlivých algoritmů a uvádí některé konkrétní praktické aplikace dané problematiky, jako např. Gram-Schmidtův ortogonalizační proces.