Phraseologie in der Pressesprache (dargestellt an Texten aus "DIE ZEIT" und "BILD") - Daniel, Antonín (2006)
Práce se zabývá výskytem různých typů frazeologizmů v německém tisku. V teoretické části je zaměřena na klasifikaci, variace a modifikace frazeologizmů a jejich funkci v textu. Stručně jsou zde také charakterizovány vybrané publicistické žánry. V praktické části následuje analýza novinových článků, vybraných ze "seriózních" a "bulvárních" německých novin "DIE ZEIT" a "BILD". Na závěr je srovnán výskyt frazeologizmů v těchto rozdílných tiskových médiích