La vision fantastique dans L'Ecume des jours et L'Arrache-coeur de Boris Vian - Dubská, Iva (2006)
Bakalářská práce se snaží odpovědět na tuto otázku: jaký je původ, podoba a funkce fantastična v románech Pěna dní a Srdcerváč Borise Viana? Studie se opírá o definici fantastična v literární fikci a její následné aplikování na zobrazení postav, objektů a prostředí v románech a na vztahy mezi těmito elementy