Pohřební ritus a rituály v Koreji - Havleová, Diana (2006)
Práce pojednává o pohřebním ritu a rituálech v Koreji. První část práce nás seznamuje s dějinami Koreje. V druhé kapitole se zabývá způsobem pohřbívání od nejstarších dob po současnost. Ve třetí části jsou popsány rituály, které se vykonávají v závislosti na lunárním kalendáři. Jsou to obřady, jenž se provádí každoročně ve stanovenou dobu. Poslední kapitola se zabývá rituály, jejichž průběh nezávisí na lunárním kalendáři. U těchto typů rituálů je v práci popsán průběh oslav narozenin, svatebního, pohřebního a pamětního obřadu.