Predikativnyje narečija v russkom jazyke v sopostavlenii s češskim - Bednářová, Jana (2006)
Ve své diplomové práci se zabývám predikativními příslovci v ruštině v porovnání s češtinou. První část je teoretická a obsahuje gramatický rozbor predikativních příslovců - jejich místo mezi příslovci, funkce v jednočlenných větách neosobních, morfologické příznaky a postavení ve větě. Druhá část je praktická a predikativní příslovce jsou v ní rozděleny do několika skupin podle svého lexikologického významu a podle jejich funkce ve větě. Má diplomová práce je vypracována na základě 1000 příkladů predikativních příslovcí, které jsem vyhledala v umělecké literatuře - nejdříve v ruských knihách, poté v jejich českých překladech