Floristická studie květeny okolí Jemnice - Laučíková, Kateřina (2006)
Diplomová práce Floristická studie květeny okolí Jemnice má za úkol podat co možná nejucelenější zprávu o přírodních poměrech území severně od Jemnice, zmapovat současný stav květeny a porovnat jej s literárními údaji autorů, kteří zde prováděli floristický výzkum v minulosti.