Numerické integrování ve více dimenzích - Vopatová, Kamila, 1980- (2006)
Práce je rozdělena na tři tématické okruhy. První se věnuje Gaussovým kvadraturním formulím pro jednorozměrné integrály. Druhý okruh se zabývá kvadraturními formulemi pro vícerozměrné integrály, zejména integraci na trojúhelníku. V poslední části jsou uvedeny adaptivní formule - Simpsonova a Gaussova. Je zde navržen algoritmus pro adaptivní integraci na trojúhelníku. Text je doplněn obrázky a příklady.