Koncepce důchodové reformy v České republice - Bláhová, Hana (2006)
Název: Koncepce duchodové reformy v Ceské republice Poet slov: 20 330 Cílem této práce je zhodnotit, jak koncepce dchodové reformy v Ceské republice naplnuje cíle dchodové politiky. V teoretické cásti práce definuji cíle duchodové politiky, hodnotím jejich kritéria a aspekty naplování techto cílu a popisuji systémy a principy financování. Dále vysvetluji, jak jednotlivé systémy financování ovlivnují aspekty duchodové politiky. Ve druhé kapitole se venuji vývoji duchodové politiky po roce 1989 a hlavním zmenám. Ve tretí kapitole se venuji doporucením Svetové banky a Evropské unie k duchodové reforme. Ve ctvrté kapitole vysvetluji systém hodnocení koncepce duchodové reformy a definuji kritéria pro hodnocení, které jsem zvolila na základe teorie. V poslední kapitole hodnotím koncepci duchodové reformy v Ceské republice dle zvolených kritérií. V záveru hodnotím, že návrh koncepce duchodové reformy zvolená kritéria ne vždy splnuje. Jako problematická se jeví pedevším otázka chudoby. V .