Služby centra respitní péče pro rodiny s postiženým dítětem - Försterová, Jitka (2006)
Název práce: Služby centra respitní péče pro rodiny s postiženým dítětem Autor: Jitka Försterová Vedoucí práce: PhDr. Kateřina Kubalčíková, PhD. Počet slov: 20 799 Diplomová práce usiluje o vhled do problematiky respitní péče, jejím cílem je odpovědět na otázku: Přispívá stávající nabídka sociálních služeb poskytovaných v rámci zařízení respitní péče ve vybrané lokalitě k řešení životní situace rodin s dítětem postiženým autismem? Teorie diplomové práce operuje s pojmy, které souvisejí s výkladem hlavní výzkumné otázky. Teoretickým východiskem pro analýzu je koncept životní situace a sociálního fungování. Metodologická část se zabývá cílem výzkumu, metodou a strategií výzkumu, technikami sběru dat, výběrem a charakteristikou vzorku, průběhem výzkumu. Zdůvodňuje použití kvalitativní výzkumné strategie pro danou problematiku a operacionalizuje dílčí výzkumné otázky. Analytická část je založena na rozboru rozhovorů a dokumentů zařízení, pomocí kterých bylo možné dos.