Problematika tréninku maratonského běhu (se zaměřením na funkční fyziologické ukazatele výkonu a strukturu přípravy maratónce) - Šimek, Daniel (2006)
Bakaláská práce se zabývá vnitními funkn fyziologickými procesy bhem výkonu jako ukazateli výkonnosti a metodikou tréninku maratónského bhu. Bakaláská práce se skládá z mnoha ástí cíle, úvod, historický exkurz, základní pojmy, fyziologické ukazatele, stimulace, metody bžeckého tréninku, základní složky v píprav maratónce, prostedky pro rozvoj tchto složek, závr, 7 fází maratónu a použitá literatura. Velký význam je vnován základním složkám a jejich prostedkm pro rozvoj.