Kuřáctví jako významný rizikový faktor nejen ve sportu - Slavíková, Lenka (2006)
Práce je zaměřena na zkoumání kouření z pohledu vlivu na zdraví člověka. Velká část je zde také věnována nebezpečí pasivního kouření a problematice odvykání. Praktická část se zabývá výskytem kouření na fakultě sportovních studií. Výsledky byly zpracovány na základě dotazníků vyplněných studenty.