Vývoj MTB maratonů v ČR v posledních deseti letech - Kovář, Jakub (2006)
MTB je mladým progresivním sportem. Tato práce se zabývá historií mountain bikes od úplného počátku až do současnosti a vývojem maratonů MTB v České republice a ve světě.