Rozvoj cykloturistiky na Vyškovsku - příčiny, možnosti, podmínky - Halák, Petr; Korvas, Pavel, 1956-; Masarykova univerzita. Katedra sportovních aktivit (2006)
Práce dokumentuje Vyškovský region z pohledu cykloturistiky. V úvodu práce je charakterizována cykloturistika, její historie a vliv na životní styl člověka. Hlavní část práce vyjadřuje současnost a možnosti rozvoje cykloturistiky daného regionu. Návrhy nových cyklotras znázorněné na mapách v měřítku 1:50 000 a podrobně popsané v práci jsou doplněny místopisnou charakteristikou pamětihodností včetně jejich obrazové dokumentace.
The work shows region of Vyškov concernig cyclingtourism. History and influence of cyclingtourism on live style is stressed in introduction work. The main part of work descriptions prezent cyclingtourism of region of Vyškov and its possibiliti in future. Proposals of new cyclingtours are shown on the maps with scale 1:50 000 and described via sights.
Vedoucí práce: Pavel Korvas
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií, 2006
Keywords: cyklistické stezky; cykloturistika; bicycle touring; cycling tracks; Vyškov (Česko : oblast); Vyškov Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses